Skip to content

Voetzorg

Voetzorg

Menu

Nieuws

Oedeemtherapie tegen het vasthouden van vocht na een oncologisch traject

Gelukkig is een oncologische aandoening steeds vaker een aandoening die behandeld kan worden. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen aandacht uitgaat naar het overwinnen van de ziekte, maar er is ook steeds meer ruimte en aandacht voor de kwaliteit van leven en het weer “de oude worden” nadat u genezen bent verklaard.
Lees meer

Met oncologische fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

Met oncologsiche fysiotherapie werken aan je energie en conditie na
Lees meer

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker Beter herstellen met
Lees meer

Wat doet een podotherapeut?

Wij helpen mensen met klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, voetproblemen en/of chronische ziekten met een verhoogd risico op voetcomplicaties.

De oncologisch podotherapeut heeft kennis van de ziekte kanker, de behandelingen, neuropathische klachten en  de bijwerkingen van behandelingen tegen kanker voorkomend aan de voeten. Graag kijk ik samen met u naar de gezondheid van uw voeten,  zodat u te allen tijde de kwaliteit van lopen kunt behouden.

 

Door de behandeling van kanker kunt u last krijgen van voetklachten. Bijvoorbeeld neuropathie, hand/voetsyndroom, dunne en/of droge huid, hyperkeratose, eeltvorming en kloven. Uw nagels kunnen loslaten. Ook kunnen er ontstekingen rond de nagel voorkomen of nagels kunnen erg verdikken. Bestaande klachten kunnen verergeren. Bijvoorbeeld schimmelaandoeningen.

Het doel is uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Deze voetzorg wordt alleen gegeven na overleg met het oncologisch behandelteam.

Behandelingen en tarieven Podotherapie

Zie website:

podotherapie vergoeding en verzekering

Behandelingen en tarieven pedicure

De tariefstelling geldt voor 2022 en is inclusief BTW.

Pedicure Mini (max. 10 minuten)

Deelbehandeling van max. 10 minuten enkel in praktijk behandelbaar. Behandeling bestaat uit alleen het verwijderen van een likdoorn, of een kloof, of een ingroeiende nagel.€15


Pedicure Basis

Voeten desinfecteren, knippen teennagels, nagelomgeving schoonmaken, nagelomgeving mechanisch afwerken, overtollig eelt verwijderen, evt. likdoorns/kloven/ingegroeide nagel en/of mycosenagel behandelen, voet onderbeen insmeren.€30


Pedicure Luxe

Voetenbadje met dode zeezout, pedicure van de voet (eelt verwijderen ), nagels inkorten en glad maken, verwijderen van evt. likdoorn of andere onvolkomenheden), scrubben met dode zeezout, masseren voeten en onderbenen,  dode zee moddermasker, afsluitende verzorging met olie of butter.€42

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op