Skip to content

Steunkousen

Steunkousen

Menu

Nieuws

Oedeemtherapie tegen het vasthouden van vocht na een oncologisch traject

Gelukkig is een oncologische aandoening steeds vaker een aandoening die behandeld kan worden. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen aandacht uitgaat naar het overwinnen van de ziekte, maar er is ook steeds meer ruimte en aandacht voor de kwaliteit van leven en het weer “de oude worden” nadat u genezen bent verklaard.
Lees meer

Met oncologische fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

Met oncologsiche fysiotherapie werken aan je energie en conditie na
Lees meer

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker Beter herstellen met
Lees meer

Compressie materiaal.

Er kan op verschillende plaatsen in het lichaam oedeem ontstaan, door een groot aantal ziekte beelden. Na de behandelfase bij uw oedeem of manuele lymfedrainage therapeut kan compressie materiaal ervoor zorgen dat het oedeem stabiel blijft of nog verder afneemt.

Therapeutische elastische kousen.

Therapeutische elastische kousen vallen onder de medische hulpmiddelen, die voorgeschreven worden door uw arts. U heeft hiervoor een verwijzing nodig. De elastische kousen worden aangemeten door onze consulent elastische steunkousen. Afhankelijk van uw medische indicatie uw persoonlijke situatie wordt gekeken wat voor u de best passende kousen zijn.

Eigenschappen van de therapeutische elastische kousen.

De therapeutische elastische kousen worden ook wel steunkousen genoemd. Steunkousen oefenen druk uit op het been of de arm. De kousen worden gedragen als er klachten zijn van het vaat – of lymfestelsel, waarbij er sprake is van vocht in de armen of benen, waardoor de benen of armen dik geworden zijn. Steunkousen zorgen er dan voor dat de afvoer van het vocht uit uw arm of been verbeterd, door ondersteuning van de werking van de pompfunctie van de verschillende spieren.
De elastische kousen zijn er in verschillende materialen, kleuren en verschillende maten, kwaliteit en uitvoering.

Medische indicatie voor elastische kousen.

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vochtophoping in de armen, voeten, enkels en/of onderbenen.
  • Spataderen.
  • Een zwaar gevoel en/of onrustige benen.
  • Een krampend gevoel in de benen (vooral ’s nachts).
  • Lip- en/of lymfoedeem in armen en/of benen.
  • Lymfoedeem in overige lichaamsdelen.
  • Diepe veneuze trombose.

Clima Comfort en Clima Fresh.

Clima Comfort vermindert transpiratie en voorkomt uitdroging van de huid. Dit wordt gerealiseerd door de gepatenteerde breitechniek waardoor vocht snel wordt afgevoerd. Dit zorgt voor een ideaal klimaat het hele jaar door.

Clima fresh zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich niet kunnen innestelen en/ of vermeerderen in het breisel. Dit verhoogt de compliance van de patiënt. De antibacteriële werking blijft ook na regelmatig wasssen behouden.

Tarieven en Vergoedingen.

Uw kousen of compressie materiaal worden voorgeschreven door uw arts. Deze worden ( 2 paar of 2 stuks per jaar of 14 maanden) vergoed door uw zorgverzekering en heeft invloed op uw eigen risico. De declaratie bij uw zorgverzekering handelen wij verder voor u af.

Voor meer informatie zie:

www.emje.nl

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op