Skip to content

Haarwerk & Pruiken

Haarwerk & Pruiken

Menu

Nieuws

Oedeemtherapie tegen het vasthouden van vocht na een oncologisch traject

Gelukkig is een oncologische aandoening steeds vaker een aandoening die behandeld kan worden. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen aandacht uitgaat naar het overwinnen van de ziekte, maar er is ook steeds meer ruimte en aandacht voor de kwaliteit van leven en het weer “de oude worden” nadat u genezen bent verklaard.
Lees meer

Met oncologische fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

Met oncologsiche fysiotherapie werken aan je energie en conditie na
Lees meer

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker Beter herstellen met
Lees meer

Haarwerk en pruiken

Een van de meest bekende bijwerkingen van de behandeling tegen kanker, is haarverlies. Door chemotherapie kunnen wimpers, wenkbrauwen en hoofdhaar (deels) uitvallen. Ook wanneer je bestraald bent op het hoofd, kan het haar op de plaats van de bestraling uitvallen.
Er zijn verschillende manieren waarop je kunt omgaan met de (gedeeltelijke) kaalheid die ontstaat door de behandeling tegen kanker. Je kunt er voor kiezen een haarwerk te laten maken of je hoofd te bedekken met mutsjes en mooie tulbanden. En natuurlijk is het soms juist fijn om helemaal niets op je hoofd te hebben! Vaak wordt gekozen voor een combinatie van deze mogelijkheden.

Wanneer je overweegt een haarwerk of pruik te dragen, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent over welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes je hierin hebt. Het is heel belangrijk dat jouw haarwerk goed bij je past en dat je je prettig voelt wanneer je het draagt!

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op

CONTACT