Skip to content

Protheses lingerie

Protheses lingerie

Menu

Nieuws

Oedeemtherapie tegen het vasthouden van vocht na een oncologisch traject

Gelukkig is een oncologische aandoening steeds vaker een aandoening die behandeld kan worden. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen aandacht uitgaat naar het overwinnen van de ziekte, maar er is ook steeds meer ruimte en aandacht voor de kwaliteit van leven en het weer “de oude worden” nadat u genezen bent verklaard.
Lees meer

Met oncologische fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

Met oncologsiche fysiotherapie werken aan je energie en conditie na
Lees meer

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker Beter herstellen met
Lees meer

Mammacare adviseuse, Compressie materiaal, Therapeutische elastische kousen en borstprothesen.

Nadat bij u een tumor was geconstateerd heeft u een heel medisch traject achter de rug gehad, waarbij u mogelijk geopereerd bent, om de tumor te verwijderen. Afhankelijk van de uitvoering; een borstsparende operatie of een borstamputatie, kunt u kiezen voor het dragen van een gehele prothese, plakprothese of een deelprothese. Zes weken na de operatie kan er een prothese worden aangemeten. Er wordt geprobeerd om de symmetrie tussen uw borsten weer zo goed mogelijk terug te krijgen.

Wat kan OECW voor u betekenen?

Als SEMH erkende leverancier gaat Marie-José van eMJe samen met u een zorgvuldig traject in om voor u het beste resultaat te behalen. De volgende stappen zijn daar een onderdeel in; Onze mammacare adviseuse informeert u over de mogelijkheden die aanwezig zijn met diverse borstprothesen en gaat samen met u kijken wat voor u de beste oplossing is. Welke informatie kunt u verwachten van een voorlichtingsgesprek over borstprothesen? :

  • De verschillende soorten (deel)prothesen: symmetrisch of asymmetrisch, lichtgewicht- en zwemprothesen, contactprothesen en deelstukjes
  • Ervaringen met het dragen van prothesen
  • Onderhoud
  • Lingerie
  • Vergoeding door de zorgverzekeraar

Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om geen prothese te dragen. Tegenwoordig wordt er mode en lingerie ontworpen voor vrouwen geen prothese willen of kunnen dragen.

Lymfoedeem

Door het verwijderen van de Lymfeklieren of het door bestraling in het lymfeklier gebied kan er oedeem ontstaan in de arm of andere delen van het lichaam. De mammacare adviseur zijn ook opgeleid tot compressiespecialisten. Dit betekent dat bij het aanmeten van uw borstprothese ook rekening gehouden wordt met eventuele ontstane lymfe- of pijnklachten en verhard- of littekenweefsel. Het draagcomfort van uw prothese en uw lingerie is bij lymfoedeem van groot belang. De adviseuse kan de mogelijkheden met u bespreken van een armkous of compressie bh of materiaal.

Vergoeding

De borstprothese wordt, over het algemeen 1 keer per 2 jaar vergoed uit de basiszorgverzekering. Hier kunnen per verzekering verschillen in zitten.

U heeft hiervoor eerst een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Bij sommige verzekeringen worden er ook vergoedingen gegeven voor aangepaste lingerie en of zwemprothese.

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op