Skip to content

Met oncologsiche fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

Met oncologische fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

In de volksmond blijft een oncologische aandoening vaak een zweem van hopeloosheid houden. Nog veel mensen denken dat het krijgen van bijvoorbeeld een mammacarcinoom een uitzichtloze zaak is.

Gelukkig is dit steeds vaker niet het geval. Door de vroege detectie en goede oncologische zorg, genezen veel mensen van kanker. Dit brengt echter wel andere uitdagingen met zich mee. Want waar tijdens de behandeling het overwinnen en overleven centraal staan, is er na de behandeling opeens weer (mentale) ruimte voor de kwaliteit van leven.

Dit zorgt voor andere aandachtsgebieden en andere doelen. Oncologische fysiotherapie is één van de zorgdisciplines die u kan helpen bij deze nieuwe doelen.

Want veel mannen en vrouwen kampen na hun behandeling met vermoeidheid, verminderde energie en een mindere conditie. Het gevolg hiervan is dat er (nog) niet de volledige kwaliteit van leven is zoals die er voor de behandeling was.

Met de juiste (fysiotherapeutische) zorg werken wij aan uw energie en conditie, zodat ook die weer op een zo hoog mogelijk niveau komen. Wij vertellen u hier graag meer over.

Vermoeidheid na een borstkankerbehandeling

Het traject van therapie bij het mammacarcinoom is zeer belastend voor zowel lichaam als geest. Niet alleen zijn er allerlei ingrepen die ook het lichaam schade toebrengen, er is ook de mentale belasting. De behandeling kent vele pieken en dalen die ervoor zorgen dat er heel veel van je wordt gevraagd.

Dit zorgt ervoor dat na de behandeling niet alleen het lichaam maar ook de geest vermoeid is. Hierdoor bent u niet alleen sneller vermoeid na een behandeling, maar ook minder energiek en is de conditie ook minder goed.

Herstel kanker

Al deze zaken zorgen ervoor dat het leven nog niet volledig opgepakt kan worden, ook al zou het lichaam hier feitelijk weer toe in staat zijn.

Wij hebben om deze reden een speciaal traject voor mannen en vrouwen na hun mammacarcinoom therapie. Dit traject is gericht op fysiek en mentaal herstel om zo weer meer energie te krijgen. Tijdens dit traject werkt u met meerdere specialisten die wij allemaal zelf in huis hebben.

We vertellen graag meer over deze zorg.

Herstel borstkanker

Oefeningen voor lichaam en geest voor meer energie

Zowel lichaam als geest zijn vermoeid. Binnen onze praktijk komt u dan ook met verschillende specialisten in aanraking, waaronder een fysiotherapeut en ergotherapeut.

Wij bieden oncologische zorg waarbij we oefeningen doen die het lichaam versterken en de conditie verbeteren. Minstens zo belangrijk is dat door het doen van deze oefeningen u beter in contact komt met uw eigen lichaam en u weer de kans krijgt om op uw lichaam te kunnen vertrouwen. Door heel bewust bezig te zijn met bewegen, werkt u niet alleen aan kracht en conditie maar went u weer aan uw eigen lijf.

Wanneer er sprake is van littekenweefsel of oedeem, dan kunnen onze specialisten hier speciale massages voor aanbieden die extra doorbloeding en vochtafvoer stimuleren. Tevens bieden wij ondersteuning met steunkousen en compressietherapie met behulp van oedeemtherapie.

Naast de lichamelijke oefeningen, bieden wij ook mentale ondersteuning en mindfulness coaching en training. Dit past heel mooi naast de lichamelijke oefeningen die we doen met andere therapeuten.

Door mindfulness gaat u weer meer vertrouwen in de toekomst krijgen of beter omgaan met het heden. Onze ervaring is dat door de combinatie van lichamelijke zorg en mentale ondersteuning, er veel sneller een effect wordt bereikt dan wanneer dit niet samen wordt toegepast.

Meer energie en een betere conditie bij Oncologisch Expertise Centrum Weert

In dit artikel hebben we verteld wat wij voor u kunnen beteken om weer meer energie te krijgen na een borstkanker behandeling.

Maar vanzelfsprekend is iedereen uniek en is ieder zorgplan daarom ook anders. Dat is de kracht van ons centrum. Wij bieden alle expertises van fysiotherapeuten tot diëtisten en coaches tot schoonheidsspecialisten aan. Deze staan allemaal tot uw beschikking om uw herstel te bevorderen.

We komen graag met u in contact om samen te onderzoeken hoe wij iets voor u kunnen betekenen.

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op