Skip to content

Over ons

Over ons

Menu

Nieuws

Oedeemtherapie tegen het vasthouden van vocht na een oncologisch traject

Gelukkig is een oncologische aandoening steeds vaker een aandoening die behandeld kan worden. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen aandacht uitgaat naar het overwinnen van de ziekte, maar er is ook steeds meer ruimte en aandacht voor de kwaliteit van leven en het weer “de oude worden” nadat u genezen bent verklaard.
Lees meer

Met oncologische fysiotherapie werken aan je energie en conditie na een oncologische behandeling

Met oncologsiche fysiotherapie werken aan je energie en conditie na
Lees meer

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker

Beter herstellen met oncologische fysiotherapie na borstkanker Beter herstellen met
Lees meer

Lieke Stultjens-Slot

Eigenaar - Fysiotherapeut - Coach
oecw_lieke

Mijn naam is Lieke Stultjens-Slot. Ik ben eigenaar en oprichter van OECW.

Na mijn opleiding bij Thim van der Laan in 2004 ben ik gaan werken als algemeen fysiotherapeute en docent fysiotherapie. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar Fysiotherapie Paul van der Weerden en heb ik mij verder ontwikkeld als algemeen fysiotherapeute.

In die jaren heb ik verschillende cursussen en opleidingen gedaan en mij verder gespecialiseerd als oedeemtherapeute in 2009. Hierdoor kwam ik in aanraking met oncologische patiënten. Om deze groep mensen beter te kunnen helpen en begeleiden heb ik de MOOF ( modulaire opleiding oncologie Fysiotherapie) opleiding gedaan bij de Avans plus in 2010.

Door de complexheid van de ziekte en alle verschillende disciplines die nodig zijn om mensen weer te krijgen waar ze willen en kunnen zijn liep ik steeds tegen verschillende obstakels aan zoals miscommunicatie en niet snel kunnen schakelen tussen verschillende zorg disciplines. Hierdoor kwam het idee om alles onder een dak te brengen. Om de mensen beter te kunnen begeleiden en een stuk zorg uit handen te kunnen nemen. Deze periode vraagt van de patiënt en zijn naasten al teveel.

Hierbij heb ik mij gespecialiseerd als coach en cursussen gevolg voor ReAttach, Acces Bars en Mindfulness om ook het stukje mentale zorg te verlichten en het zelfvertrouwen weer te kunnen opbouwen zodat je weer de touwtjes in handen kan nemen over je eigen leven.

Ik vind het erg interessant dat ik door deze groep mensen telkens weer versteld sta wat voor kracht er in de mens zit!

Werkdagen:
maandag t/m vrijdag

britt vleeshouwers

Ergotherapeut
oecw_britt

Mijn naam is Britt Vleeshouwers.

Ik ben in juni 2014 afgestudeerd als Ergotherapeut aan Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na mijn afstuderen ben ik bij Tolbrug specialistische revalidatie in Den Bosch gaan werken als ergotherapeut voor het team ‘Houding en Beweging’. Hier heb ik o.a. gewerkt met revalidanten met orthopedische klachten, trauma, chronische pijn en amputaties. Dit alles in een multidisciplinair team. Na bijna 7 mooie jaren bij Tolbrug ben ik sinds 1 oktober 2021 een nieuwe uitdaging aangegaan als ergotherapeut voor het Oncologisch Expertise Centrum Weert.

Gebruik makend van iemands sterke kanten, sámen met een cliënt weer dagelijkse activiteiten oppakken en zo ook de kwaliteit van leven verbeteren. Dat vind ik het mooiste aan mijn vak als ergotherapeut!

Het is wat mij betreft een hele mooie kans om me te kunnen verdiepen in de oncologie.

Ik zie grote meerwaarde in het samenwerken met alle betrokken behandelaren in een omgeving waar de lijntjes kort zijn. En waar kan dat beter als in een centrum met verschillende soorten disciplines onder één dak!

Daarnaast ben ik sinds oktober 2019 als ergotherapeut gaan werken bij Libra revalidatie en audiologie (locatie Weert) voor het ‘Houding en Beweging’ team. Ik zal mijn werkzaamheden voor het oncologisch expertisecentrum combineren met mijn werkzaamheden voor Libra.

Wat mij betreft een mooie combi tussen revalidatie en eerstelijns zorg!

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Werkdagen:
dinsdag en vrijdag

anita van lin

Schoonheidsspecialist & Pedicure
oecw_anita

Mijn naam is Anita van Lin, moeder van 2 puberboys en woonachtig in Boxmeer.

Ik werk al 22 jaar met heel veel liefde en plezier als schoonheidsspecialiste. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan en cursussen gevolgd en heb me gespecialiseerd als medisch en oncologisch schoonheidsspecialiste.

Naast het verwennen en in de watten leggen van mijn cliënten is het iedere keer maatwerk. Iedereen is uniek en geen enkele huid is hetzelfde. Het blijft altijd een mooie uitdaging en geeft heel veel voldoening.

Hiernaast bied ik ook de voetzorg aan binnen OECW en ben ik me hier verder in aan het specialiseren.

Door het bezoeken cursussen, beurzen en congressen blijf ik op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen en technieken.

De samenwerking met alle collega’s hier binnen OECW maakt het plaatje compleet. Niet meer zoeken naar de beste specialisten, maar alles onder 1 dak en op elkaar afgestemd.

Hopelijk mag ik u snel verwelkomen in mijn stoel voor een heerlijke, ontspannende behandeling

Werkdagen:
dinsdag en donderdag.

nelly kusters-hermens

Front office
oecw_nelly

Mijn naam is Nelly Kusters-Hermens. Ik ben geboren en woonachtig in Weert.

Ik ben getrouwd, trotse (schoon)moeder van 2 zonen, schoondochters en oma van een lieve kleindochter.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief door lekker te wandelen of te fietsen. Daarnaast lees ik graag een boek. Omdat ik het ook belangrijk vind mezelf in te zetten voor de medemens, ben ik ook als vrijwilliger actief. 

Na mijn opleiding ben ik als administratief medewerkster werkzaam geweest bij verschillende werkgevers. Nu ga ik vol enthousiasme aan de slag bij OECW.

Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging in een leuk team.

Tot ziens!

Werkdagen:
woensdag.

Angela reuter

Pruiken en haarwerken
oecw_angela

Mijn naam is Angela Reuter (41 jaar), trotse moeder van twee en getrouwd Thijs Arits.

Samen hebben we een moderne full-service salon: A-clinic.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het oplossen van de meest uiteenlopende haarproblemen. Zowel Thijs als ik helpen mensen graag de beste versie van zichzelf te worden. Vanuit deze intrinsieke motivatie doen we alles voor meer en mooi haar!

Bij de keuze voor een pruik of haarwerk op maat spelen gezichtsvorm, huidteint en wenkbrauwen een rol. Samen met jou zoek ik naar het model met een natuurlijke uitstraling, een perfecte pasvorm en hoog draagcomfort. Ik geef eerlijk en correct advies. Een feilloze coup – met de juiste kleurnuances, aangevuld met expertise in wenkbrauwen en make-up – resulteert een mooi totaalbeeld.

Chemo kan immers ook leiden tot haaruitval van wimpers en wenkbrauwen. Dit kunnen we oplossen met een wimperbandje, hennabrow of wenkbrauwen met echte haartjes. En met een korte kleuranalyse ontdekken we samen welk mutsje of hoofdbedekking jou het beste staat.

Een perfecte look creëren, met een natuurlijke uitstraling,
daar wordt iedereen mooier én vrolijker van.

Passie voor het vak is een understatement!

Ik ben een topstyliste en make-up artist met een flinke dosis werkervaring en een scherp creatief oog. Uiterlijke verzorging in de breedste zin van het woord is mijn lust en mijn leven.

Als ervaren kleurexpert kan ik je eventueel met een uitgebreide kleuranalyse nog meer tips geven. De kroon op mijn werk is dat jij stralend en vol zelfvertrouwen de deur uitloopt.

Ik verwelkom je graag in de salon van OECW voor een persoonlijk adviesgesprek,
want de oplossing komt niet vanzelf.
Ik help je met liefde verder!
Ook na de behandeling geef ik je graag advies voor de beste haarverzorging.

Groetjes, Angela

Voor meer en uitgebreidere informatie zie:

www.a-clinic.nl

Werkdagen:
dinsdag en woensdag.

Monique Koopman

Oncologisch diëtist
oecw_monique

Mijn naam is Monique Koopman,

Specialistisch voedingsadvies bij complexe ziektebeelden, daar haal ik mijn voldoening uit. Heerlijk als cliënten sneller herstellen, minder bijwerkingen ervaren, met minder medicijnen toe kunnen en zich beter voelen.

Vanaf 2010 heb ik Diëtistenpraktijk Dieet en kook opgericht. De locaties zijn uitgebreid van Beesel, naar Swalmen, Montfort, Roermond en nu ook bij OECW in Weert.
Uit de beoordelingen van cliënten bleek dat mijn persoonlijke benadering, creativiteit, enthousiasme en deskundigheid zeer werden gewaardeerd.

Ik sta ingeschreven als diëtist en leefstijlcoach in het Kwaliteitsregister Paramedici en heb vele scholingen gevolgd en lezingen gegeven op gebied van kanker en andere ziekten.

Thuis ben ik in Beesel samen met mijn man. Wij hebben een volwassen zoon en dochter. In mijn vrije tijd ben ik actief golfer.

Super om bij OECW samen te werken met allemaal oncologisch gespecialiseerde zorgverleners!

Voor meer en uitgebreidere informatie zie:

www.dieetenkook.com

Werkdagen:
maandagmiddag.

Marie-José van Opstal

Lingerie, Prothese & Compressietherapie
oecw_marie-jose

Hoi ik ben Marie-José van Opstal en ben 63 jaar.

Lang geleden heb ik de opleiding voor A verpleegkundige in Tilburg gedaan en heb een tijd, als verpleegkundige, op de poli chirurgie gewerkt in het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg waar ik de nodige ervaring opgedaan heb op het gebied van de vaatchirurgie en m.n. de MMC.

Nu ben ik alweer 13 jaar werkzaam voor eMJe BV. Ik ben daar begonnen als TEK consulente, dat is het aanmeten van therapeutisch elastische compressie kousen zowel voor benen als armen. Na de opleiding voor TEK-consulente ben ik aansluitend de opleiding gaan doen voor MMC adviseuse (het aanmeten en informatie geven van een goede borstprothese met een goede prothese BH na een gehele/gedeeltelijke borstamputatie. Ook ben ik bekwaam in het aanmeten van overige drukmaterialen in samenwerking met de oedeemtherapeute.

Ik vind het leuk om van het team van het oncologisch centrum in Weert deel uit te gaan maken en zal met al mijn kennis en enthousiasme u graag verder helpen.

Voor meer en uitgebreidere informatie zie:

www.emje.nl

Werkdagen:
maandagmiddag.

IRIS Stassen-liehr

Oncologisch podotherapeut
iris_oecw

Mijn naam is Iris Stassen-Liehr.

ik ben woonachtig in Beek, Limburg.  Ik ben getrouwd met Ron en ik ben moeder van een dochter en een zoon en ons derde kleinkind is op komst.

Dik dertig jaar geleden ben ik begonnen als medisch pedicure en schoonheidsspecialiste. Om mijn kennis te verbreden ben ik de studie podotherapie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven gaan volgen. Na afgelopen jaren in het zuiden van Limburg gewerkt te hebben, ben ik dit jaar naar Roermond gewisseld om bij podotherapie Daelenbroeck te werken.

AL een aantal jaren geleden wekte de oncologie mijn interesse. Tijdens mijn werkzaamheden en ook privé kwam ik steeds meer mensen tegen die met kanker te maken hadden. Mijn drijfveer is om mensen de kwaliteit van lopen terug te geven.

In 2019  heb ik  de specialisatie oncologisch podotherapeut afgerond. Geregeld volg ik cursussen en scholingen om mijn kennis te verbreden.

Voor meer en uitgebreidere informatie zie:

www.podotherapieroermond.nl

Werkdagen:
maandagmiddag.