Skip to content

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist in de oncologie.

Tijdens de behandelperiode tegen kanker en in de periode daarna, heeft u juist vaak behoefte aan een moment van ontspanning, rust en extra verzorging. Deze verzorging is niet alleen omdat het fijn is om je te laten verzorgen met bijvoorbeeld een ontspannende massage, maar ook omdat de huid tijdens deze periode alle extra aandacht kan gebruiken. De huid kan aangedaan zijn door de medicijnen, maar ook door stress. De producten die u altijd gebruikte, zijn misschien niet meer wat uw huid nodig heeft. Deze mogen soms niet meer gebruikt worden tijdens bepaalde behandelingen van kanker.

Onze schoonheidsspecialiste heeft zich bij het opleidingsinstituut van IK-skincare gespecialiseerd in het behandelen van de huid die aangedaan is door gebruik van chemotherapie, bestraling of langdurig medicijn gebruik. Zij werkt onder andere met de producten van IK Medikal die speciaal ontwikkeld zijn voor het behandelen van de huid tijdens en na de periode van chemotherapie en bestraling. Niet alle producten zijn hier namelijk geschikt voor!

Naast deze specialistische behandelingen kunt u ook terecht voor het kleuren en stijlen van wimpers en wenkbrauwen, ontharen en uitgebreide ontspanningsbehandelingen. U kunt de salon ook bezoeken als u geen chemo of behandelingen ondergaat maar wel graag behandeld wil worden door een professional die weet wat kanker met uw huid doet.

Maar liefst 2 van de 3 patiënten die behandeld worden voor kanker, hebben last van neveneffecten op de huid.

Hieronder staan omschreven welke huidproblemen er kunnen ontstaan door de behandelingen van kanker en de oplossingen om deze huidproblemen te verhelpen en zeker te verminderen.

Veranderingen aan de huid die vaak optreden, veroorzaakt door de behandeling van kanker, therapieën en de medicijnen, zijn:

 • droge huid of vette huid,

 • dunne huid,

 • pigmentatieproblemen,

 • haarverlies,

 • uitslag,

 • overbeharing en

 • op langere duur versnelde oudere huid en

 • vermindering van kleur en nagelproblemen.

Op basis van de behandelingen, die u ondergaat tegen de kanker, wordt de behandeling in de salon en het product advies om uw huid te herstellen en verbeteren afgestemd.

Het effect van een schoonheidsbehandeling.

 • Behandelingen geven u net weer dat beetje zelfvertrouwen en helpen met het herstellen van de huid.

 • Door aanraking met aandacht wordt het vertrouwen in uw lichaam hersteld.

 • Symptomen zoals: pijn, spanning, stress, vermoeidheid en depressie kunnen verminderen.

 • Tijdens bestraling, chemo of hormoontherapie kunnen behandelingen ontspanning geven en/of als huidondersteuning dienen.

 • Geef uzelf of een ander een beetje luxe in deze heftige tijd.

De schoonheidsspecialiste werkt alleen met producten die gebruikt kunnen worden tijdens deze fase van de ziekte. Hierbij wordt er veel gewerkt met  DE-ITCHY OIL. Deze olie is uitstekend inzetbaar voor en na de bestraling.

 • Voorafgaand om de huid in een betere conditie te krijgen zodat de huid beter bestand is tegen bestraling en of chemo

 • Na de bestraling en of chemo om de huid het comfort te bieden wat het nodig heeft, en om het huidherstel te bevorderen.

 • Na een operatie waarbij de wond dicht is om het litteken mooier te laten genezen.

 • Tevens werkt het jeukstillend en vermindert het de roodheid.

 • Vermindering van eczeem en huiduitslag.

 • Meng de DE-ITCHY OIL met de RECOVER crème en je hebt een perfecte crème voor de droge huid.

Zonlicht tijdens en na de behandeling van kanker

De huid is tijdens de bestraling en chemo en in de paar maanden daarna extra gevoelig voor verbranding door de zon. Daarom is het belangrijk om de bestraalde huid niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

 • Blijf extreem voorzichtig met de zon: gebruik altijd een SPF met een hoge factor 30 of 50 die gebruikt mag worden op een kwetsbare huid.

 • Na ongeveer een half jaar kan er bepaald worden of er een behandelplan op basis van pigment wenselijk is

Oplossing voor thuis.

De MEDICAL COLLECTION van IK SKIN PERFECTION bevatten producten die voor al deze huidproblemen de oplossing bieden. Het zijn de enige huidverzorgingsproducten in Nederland die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling van de huid bij chemotherapie, bestraling en intensieve medicatie. Daarnaast zijn er ook producten verkrijgbaar om je broze nagels op een veilige manier te beschermen, of om de droge huid van lichaam, handen en voeten te verzorgen. Het zijn producten die geen neveneffecten op de huid nalaten en die gebruikt kunnen worden voor, tijdens en na de verschillende intensieve behandelingen. Ze zijn veilig en voldoen aan de strengste richtlijnen. Ze kunnen bij elke vorm van kanker ingezet worden.

Wil je advies over de Medical Collection van IK SKIN en welke producten jouw huid meer comfort kunnen geven. De schoonheidsspecialiste van OECW helpt u graag!

Uiteraard verkopen we in onze winkel de verzorgingslijn van IK Medikal. Deze is speciaal ontwikkeld voor de huid die aangedaan is door heftig of langdurig medicijngebruik, chemo of bestraling.

Wilt u graag iemand een hart onder de riem steken? Dan kunt u iemand verrassen met een mooi, passend cadeau uit onze winkel. Bijvoorbeeld een speciale gezicht crème of die bodylotion die juist in deze periode heel geschikt is. U kunt er ook voor kiezen een cadeaubon te geven, zodat uw dierbare zelf iets kan uitkiezen.
Daarnaast kunt u iemand ook een verwenbehandeling cadeau geven! Zoals een uitgebreide gezichtsbehandeling, een ontspanningsmassage of een pedicure behandeling.

Vraag aan onze medewerkers wat de mogelijkheden zijn. Wij denken graag met u mee om een passend geschenk te vinden

Ontdek onze behandelingen of plan meteen uw afspraak.
Geef uzelf de verwennerij die u verdient!

Behandelingen en tarieven algemeen

Ontharen wax

Wenkbrauwen en wimpers

Bindweefselmassage behandeling van het gezicht

Ontspanningsmassages

Manicure

Pedicure

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

Neem contact met ons op